Posne punjene paprike

Posne punjene paprike su omiljeno posno jelo mnogim domaćicama. Naravno, nije tako bez razloga. Posne punjene paprike su zaista veoma ukusan, možemo reći i veoma zdrav obrok, naročito kada se spreme na sledeći način:

2133
- Advertisement -

Posne punjene paprike

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne punjene paprike:

  • 8 babura srednje veličine,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 100 g pirinča,
  • 100 g pšenice,
  • 50 ml ulja,
  • aleva paprika,
  • kašika brašna,
  • biber,
  • so,
  • 2 dl soka od paradajza.

Posne punjene paprike se pripremaju na sledeći način:

  1. Pirinač i pšenicu odvojeno skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i isperite.
  2. Luk očistite i sitno iseckajte, te propržite na malo ulja.
  3. Dodajte vegetu, biber i so, umešajte pirinač i pšenicu, pa nalijte pola čaše vruće vode.
  4. Dinstajte povremeno mešajući dok se tečnost ne ukuva i nadev ne zgusne.
  5. Ako je potrebno, dodajte začine i skinite sa vatre.
  6. Paprike operite, pa im pažljivo odstranite peteljke i deo sa semenkama.
  7. Punite ih nadevom i ređajte u podmazanu šerpu.
  8. Nalijte paprike sokom od paradajza i čašom vode, pa kuvajte poklopljeno dok paprike ne omekšaju.
  9. Zgusnite zaprškom od malo ulja, brašna i aleve paprike, pa stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C na 20 minuta da se zapeku.

Ako ste pravili ovo posno jelo, javite nam kako je ispalo. A možete i poslati neku sliku koju ćemo vrlo rado objaviti na našem Instagram profilu. Možda vam se svidi još jedan recept za punjene paprike i to sa orasima: Posne punjene paprike sa orasima. Prijatno!

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene paprike
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -