glava, rep, jetra (može i ikra ako je ima) šarana,
100 g sitnije rečne ribe,
3 šargarepe,
veza zeleni,
1 celer,
2 glavice crnog luka,
1 zelena paprika,
peršun,
šoljica ulja,
kašika začina od povrća,
biber u zrnu,
2 kašike brašna,
aleva paprika,
limun.
Šaran čorba se priprema na sledeći način:
Zelen, peršun i šargarepu očistiti i iseći.
Luk zapeći na plotni.
Dodati so, biber, začin od povrća i zelenu papriku, pa sve kuvati zajedno sa zeleni i lukom da povrće omekša.
Ribu dobro isprati, obavezno joj izvaditi škrge da ne bi davale čorbi gorak ukus, pa je spustiti u čorbu tek pošto je začinjena zaprškom od ulja, brašna i aleve paprike.
Kad je riba skuvana čorbu procediti, povrće propasirati i vratiti u čorbu i dodati malo soka od limuna prema ukusu.
Sastojci za posni bakalar u krem sosu od praziluka:6 fileta bakalara ili bele ribe po želji,so, biber,20g margarina,30ml ulja,1 struk praziluka,250ml biljne pavlake za kuvanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više