- Advertisement -
Potrebno je:
- očišćen som od oko 2 kg,
- 3 grančice celera,
- glavica luka,
- dva-tri čena belog luka,
- veza peršuna,
- limun,
- 2 šargarepe,
- kašičica-dve suvog začina,
- ulje,
- so
- biber.
Priprema:
- Ribu operite pod mlazom hladne vode, osušite čistom kuhinjskom krpom, posolite spolja i iznutra i ostavite da odstoji sat-dva u frižideru.
- Spolja ribu zasecite oštrim nožem na nekoliko mesta i u useke sipajte malo suvog začina i iseckanog belog luka.
- Limunovim sokom dobro istrljajte unutrašnjost ribe i napunite je s pola količine mešavine iseckane šargarepe, celera, peršuna, belog luka i ulja.
- Punjenu ribu zatvorite čačkalicama, stavite je u pleh, prelijte maslinovim uljem, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, zatim uklonite foliju i pecite još oko 39 minuta.
- Servirajte s obarenim krompirom.
- Advertisement -