Posni burek sa spanaćem se priprema na sledeći način:
Luk upržiti pa dodati skuvan i iseckan spanać, posoliti, pobiberiti po ukusu i dinstati još par min.
Zamesiti testo od 300 ml vode, so i brašno po potrebi. Testo ne treba da bude previše tvrdo. Ostaviti testo da odmara pola sata.
Zatim podeliti na 4 jednake jufke i uvaljati ih u ulju i ostaviti da odstoje sat vremena.
Zatim razvući prvu koru sto je tanje moguće, poprskati je uljem i sklopiti je sa sve četiri strane, tako da se dobije kocka.
Razvući drugu koru isto tako da bude tanka pa posuti uljem.
Zatim ubaciti prvu koru koja je spakovana i uvijte drugu, treću koru isto razvući, poprskati je opet uljem, dodati prednodnu i dodati fil, zatim opet preklopite. Isti postupak je i sa četvrtom.
Sastojci za posnu pikantnu pirinač salatu:
200 g pirinča,
veza mirođije,
1/2 kg paradajza,
2 paprike,
glavica crnog luka,
1 veza peršuna,
šoljica limunovog soka,
šaka crnih maslina,
6 kašika maslinovog uja,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više