Posne štanglice od lešnika se pripremaju na sledeći način:
Šećer staviti u šerpu, naliti vode da ogrezne i skuvati kao za slatko.
U ukuvani sirup dodati mlevene lešnike, suvo grožđe, limunov sok i sitno seckane smokve.
Sve pomešati sa sirupom i dalje kuvati na vatri.
Dasku posuti šećerom i na nju izručiti masu.
Masu podeliti na dva dela i rastanjiti na pola prsta debljine.
Kada se masa ohladi, jedan deo premazati sokom od slatka, pa onda premazati sledećim filom: 250 gr južnog voća iseckati na rezance i ravnomerno naneti po testu. Drugi deo mase staviti preko fila, pa testo preliti rastopljenom čokoladom.
Iseći na štanglice.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne štanglice od lešnika sa smokvama i suvim grožđem
Sastojci za posne palačinke sa prazilukom i šampinjonima:350ml mineralne gazirane vode,180g brašna,½ kašičice praška za pecivo,1 kašičica začinske paprike,prstohvat soli,100ml ulja,100g praziluka,150g šampinjona,80g posnog majoneza,1 kašičica suvog začina,biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više