Posni punjeni paradajz

1347
- Advertisement -

Punjeni paradajz

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni punjeni paradajz:

  • 1 kg paradajza,
  • 100 g pirinča,
  • šaka graška,
  • glavica crnog luka,
  • 1/2 struka praziluka,
  • celer,
  • 1 šargarepa,
  • maslinovo ulje,
  • vegeta,
  • peršun,
  • biber,
  • so.

Posni punjeni paradajz se priprema na sledeći način:

  1. Pirinač skuvajte u vodi u koju ste dodali kašiku vegete, ocedite i isperite hladnom vodom.
  2. Iseckajte luk i praziluk, pa ih propržite na maslinovom ulju.
  3. Dodajte grašak, izrendani manji celer i šargarepu.
  4. Posolite, nalijte vodom i dinstajte dok povrće ne omekša.
  5. Umešajte pirinač i iseckani peršun, dodajte biber i ostavite da se ohladi.
  6. Operite paradajz, pa sa svakog oštrim nožem osecite „poklopac“ sa peteljkom.
  7. Kašičicom odstranite pulpu i vodenasti deo sa semenkama.
  8. Napunite svaki paradajz ohlađenim nadevom, zatvorite „poklopcima“ i služite odmah.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -