Posne tortice od blitve Autor: Recept - 16/08/2013 1091 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za posne tortice od blitve: 2 kg blitve, 200 g brašna, 4 paradajza, 1 dl belog vina, 4 čena belog luka, 4 kriške dvopeka, 120 g sočiva, 100 g šargarepe. Posne tortice od blitve se pripremaju na sledeći način: Svežu blitvu obarite, ocedite i sitno iseckajte. Dodajte beli luk, nalijte vino i dinstajte 15 minuta. Na kraju kuvanja dodajte začine. U kipuću vodu sipajte brašno, posolite i kuvajte mešajući. U pleh ređajte tortice sledećim redom: blitva, fil pa kolut paradajza. Trebalo bi da dobijete osam tortica. Pospite prezlom i pecite 20 minuta na tihoj vatri. Tortice se služe uz kuvano sočivo i štapićima sveže šargarepe. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posne tortice od blitve Objavljen: 2013-08-16Vreme za pripremu: 55MProsečna ocena: 4 Based on 6 Review(s) - Advertisement -