Paprike i patlidžane ispecite na roštilju ili u rerni, oljuštite ih, paprike očistite od semenki i sve isecite na šnite.
Paradajz oljuštite i sameljite, a feferone sitno iseckajte kao i beli luk, pa pomešajte sa uljem, sirćetom, solju, šećerom i polovinom belog luka, kuvajte u velikoj šerpi na nižoj temperaturi dok se smesa ne zgusne, a zatim dodajte patlidžane, papriku i peršun, pa kuvajte još oko 40 minuta da se smesa sjedini.
Probajte da vidite da li je potrebno još soli ili sirćeta.
Ajvar sipajte u čiste, zagrejane tegle, zatvorite ih i ostavite u toploj rerni ili zamotajte u krpe dok se potpuno ne ohlade.
Sastojci za posnu italijansku salatu:
2 šolje kuvane testenine (po izboru),
1 šolja crnih maslina,
200g tofua,
1 šolja iseckanog crvenog luka,
1 šolja iseckanih paradajza,
1/4 šolje maslinovog ulja,
2 kašike balzamičnog sirćeta,
so, biber, origano po ukusu,
sveži listovi bosiljka za dekoraciju(opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više