Posna čorba od krompira se priprema na sledeći način:
Očistite, operite i sitno iseckajte luk, pa ga propržite na ulju.
Dodajte brašno, pržite dok ne počne da rumeni, dodajte alevu papriku, kratko propržite i brzo u ovu zapršku spustite očišćene, orane i isečene krompire sa šargarepom.
Brzo mešajte da masnoća probije povrće, pa nalijte vrele vode koliko je potrebno za čorbu.
Mešajte jelo, naročito po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi.
Dodajte vegetu i so, mešajte dalje dok čorba ne proključa, delimično poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Dodajte isečene ili cele paprike.
Posle petnaestak minuta kuvanja, dodajte paradajz i ostavite jelo da vri još desetak minuta.
Probajte čorbu, ako treba, dosolite, pobiberite, dodajte seckan peršunov list.
Pustite da još malo vri pa skinite sa šporeta, malo ohladite i servirajte.
Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,500g obarenog krompira u ljusci,200ml maslinovog ulja,1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,6 čenova belog luka,5 kašika bezglutenakih prezli,biber,so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više