Posne čokoladne kuglice sa višnjama se pripremaju na sledeći način:
Pomešajte vodu i šećer i kuvajte uz stalno mešanje da se šećer ušpinuje, pa dodajte margarin, mleveni keks, orahe i rum.
Sve dobro sjedinite i ostavite da se ohladi.
Od ohlađene mase formirajte kobasicu, isecite je na tanke šnite i još malo istanjite u krug.
U sredinu svakog kruga stavite po jednu višnju i formirajte kuglicu.
Na sasvim slaboj temperaturi zajedno otopite čokoladu i margarin, dodajte malo ulja da masa bude tečnija, pa svaku kuglicu umačite u ovu glazuru i ukoliko želite uvaljajte je u kokosovo brašno ili u kakao prah.
Do serviranja kuglice čuvajte u frižideru da se sasvim stegnu.
Sastojci za posne štanglice od lešnika i smokvi:
250 g šećera,
250 g samlevenih lešnika,
100 g suvog grožđa,
100 g sitno iseckanih smokvi ili urmi,
sok od pola limuna,
250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
slatko (od šljiva ili grožđa).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više