Posna krem supa od tikvica se priprema na sledeći način:
U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.
Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.
Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.
U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.
Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.
Sastojci za posnu kinder tortu:
Za koru (sastojci za jednu koru):
50 g krupnije seckanih lešnika
50 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 g mlevenih lešnika,
100 g brašna,
7 kašika šećera,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
1/2 kesice praška za pecivo.
Prvi fil:
1,5 l sojinog (ili palminog) mleka,
300 g šećera,
4 vanil šećera,
220 g pudinga od vanile,
1 kašika gustina,
250 g posnog margarina,
100 g posne bele čokolade,
100 g posnog mleka u prahu,
100 g posne crne čokolade,
100 g sojinog šlaga,
1 dl kisele vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više