Posna salata od tikvica se priprema na sledeći način:
Tikvice i šargarepu operite i izrendajte da nalikuju špagetama, pa ih stavite u veću posudu za salatu.
Začinite morskom solju i biberom, pa dobro promešajte.
Ostavite da odstoje 15-20 minuta da puste sok.
U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni i beli luk sa sokom od limuna, pa dodajte sok koji su tikvice pustile.
Promešajte i prelijte preko tikvica, začinite maslinovim uljem i na kraju dodajte zapečene bademe, peršun i bosiljak, dobro promešajte i servirajte hladno.
Sastojci za brzi posni rolat od gotovih kora:500g kora za pitu,100ml posnog majoneza,2 šoljice ulja,2 šoljice kisele vode,1 prašak za pecivo,so,2-3 struka praziluka,2-3 šargarepe,1-2 kisela krastavčića,2 šoljice sitne soje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više