Posna salata od tikvica se priprema na sledeći način:
Tikvice i šargarepu operite i izrendajte da nalikuju špagetama, pa ih stavite u veću posudu za salatu.
Začinite morskom solju i biberom, pa dobro promešajte.
Ostavite da odstoje 15-20 minuta da puste sok.
U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte sitno iseckani crveni i beli luk sa sokom od limuna, pa dodajte sok koji su tikvice pustile.
Promešajte i prelijte preko tikvica, začinite maslinovim uljem i na kraju dodajte zapečene bademe, peršun i bosiljak, dobro promešajte i servirajte hladno.
Sastojci za posnu meksičku salatu:
600 gr crvenog ili belog pasulja,
3 glavice crnog luka,
4 slatke paprike,
150 gr kuvanog kukuruza,
ulje,
sirće,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više