Ribu operite, osušite, posolite, pobiberite, prelijte uljem, svaku uvijte u aluminijumsku foliju, položite u vatrostalnu činiju i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Paketiće sa pečenom ribom izvadite iz rerne, pažljivo otvorite foliju, ribu prelijte vinom, vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
Luk iseckajte, a celer oljuštite, izrendajte i zajedno ispržite na vrelom ulju, pa pomešajte sa kuvanim pirinčem, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
Paketiće sa pečenom ribom stavite na poslužavnik, utrobu svake ribe pažljivo napunite pripremljenom mešavinom, pospite iseckanim listovima celera, ukrasite „čeri“ paradajzom i servirajte
Sastojci za tunjevinu sa crnim vinom:
2 režnja sveže tunjevine (oko 600 g.),
200 ml mladog crnog vina,
brašno,
čen belog luka,
peršun,
maslinovo ulje,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više