Posne šnicle od povrća sa sojom se pripremaju na sledeći način:
Sojine ljuspice potopiti u 0,5 l tople vode i ostaviti ih da nabubre.
Crni luk sitno iseckati i pržiti na malo ulja, dok ne dobije zlatno žutu boju.
Šargarepu i krompir izrendati, pomešati sa nabubrelim sojinim ljuspicama i uprženim lukom.
Ovu masu posoliti, pobiberiti, a zatim je samleti.
U malu šerpicu staviti pola šoljice vode da provri, dodati margarin i muskantni orah, pa kad se margarin istopi postepeno dodavati brašno, neprestano mešajući dok se ne dobije testo.
Prohlađeno testo sjediniti sa prethodno samlevenim sojinim ljuspicama i povrćem, dodati sitno iseckan beli luk i peršun i rukom dobro umesiti.
Od ove mase oblikovati šnicle, uvaljati ih u prezle i pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
Sastojci za posni tofu u kari sosu:
250g posnog tofua,
1 crvena paprika,
1 šargarepa,
1 luk,
2 čena belog luka,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika kari praha,
1/2 kašičice kurkume,
1/2 kašičice đumbira u prahu,
1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje (opciono),
kuvani pirinač za posluživanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više