Posne šnicle od povrća sa sojom se pripremaju na sledeći način:
Sojine ljuspice potopiti u 0,5 l tople vode i ostaviti ih da nabubre.
Crni luk sitno iseckati i pržiti na malo ulja, dok ne dobije zlatno žutu boju.
Šargarepu i krompir izrendati, pomešati sa nabubrelim sojinim ljuspicama i uprženim lukom.
Ovu masu posoliti, pobiberiti, a zatim je samleti.
U malu šerpicu staviti pola šoljice vode da provri, dodati margarin i muskantni orah, pa kad se margarin istopi postepeno dodavati brašno, neprestano mešajući dok se ne dobije testo.
Prohlađeno testo sjediniti sa prethodno samlevenim sojinim ljuspicama i povrćem, dodati sitno iseckan beli luk i peršun i rukom dobro umesiti.
Od ove mase oblikovati šnicle, uvaljati ih u prezle i pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
Sastojci za posnu zelenu pitu sa prazilukom i spanaćem:kore za pitu,1 praziluk,2 šake isečenih listova spanaća,3-4 komada zelene paprike,1/2 velike glavice (ili 1 mala) luka,1 kašičica himalajske soli,1/3 kašičice mlevenog bibera,2-3 prstohvata čubara,1 prstohvat, suva i mrvljena nana,suncokretovo ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više