Posne štanglice od lešnika i smokvi se pripremaju na sledeći način:
Sve sastojke pomešati.
Šećer skuvati kao za slatko pa dodati sastojke i sve zajedno kuvati.
Dasku posuti šećerom i izručiti masu.
Masu podeliti na dva dela i rastanjiti na prst debljine.
Kada se ohladi jedan deo premazati sa slatkim od šljiva ili grožđa, pa onda namazati sledećim filom: 250 gr raznog južnog voća iseckati na rezance i prekriti masu.
Drugi deo mase staviti odozgo i pritisnuti teškim predmetom da se sjedini sa nadevom.
Sastojci za posnu salatu od kinoe sa povrćem i avokadom:
1 šolja kinoe,
2 šolje vode,
1 avokado,
1 crvena paprika,
1 krastavac,
1 šolja paradajza,
1/4 šolje svežeg peršuna.
Dresing:
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašike soka od limuna,
1 kašičica sirćeta od jabuka,
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više