Naslovna Najbolji posni recepti 10 posnih jela na vodi koje morate probati

10 posnih jela na vodi koje morate probati

Kačamak

10. Kačamak

Potrebno je:

  • 300 g belog ili žutog kukuruznog brašna,
  • 1/2 litre vode,
  • so.

Priprema:

  1. Vodu posoliti i pustiti da provri.
  2. Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
  3. Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
  4. Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.

1 od 10

OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.5 Based on 3712 Review(s)

Exit mobile version