Posni uštipci

6722
- Advertisement -

Posni uštipci

Sastojci za posne uštipke:

  • 40 g svežeg kvasca,
  • pola litra mlake vode,
  • brašno po potrebi,
  • ulje,
  • šećer,
  • vanilin ili prah šećer,
  • so.

Posni uštipci se pripremaju na sledeći način:

  1. U malo mlake vode zamešati 40 g kvasca, posoliti ga, pa staviti malo brašna i ostaviti na toplo mesto da ukisne.
  2. Kada kvasac ukisne staviti ga u dublji sud sa malo ulja, malo šećera, soli i malo mlake vode.
  3. Sve to dobro zamesiti brašnom, da bude ređe nego što je testo za krofne
    - Sponzor recepta -
    Baner D - Mamas (Omnico)
    .
  4. Dobro izraditi testo varjačom, dok ne počne da se odvaja od suda.
  5. Ostaviti ga u istom sudu da kisne, pokriti belom salvetom i staviti na umereno toplo mesto, a kada testo ukisne ponovo ga promešati.
  6. Staviti u šerpu dosta ulja da se zagreje.
  7. Kašikom za supu vaditi uštipke i spuštati ih u vrelo ulje (kašiku najpre zamakati u ulje, a zatim njom vaditi uštipke) i pržiti ih tako da svaki uštipak ima mesto u šerpi, da se ne lepi za druge uštipke.
  8. Rumeno ispržene uštipke vaditi rupičastom kašikom, stavljati na okrugao tanjir i posuti šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni uštipci
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 31 Review(s)
- Advertisement -