Posne tikvice sa pirinčem

1964
- Advertisement -

Tikvice sa pirinčem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:

  • Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
  • Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
  • U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
  • U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
  • Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
  • Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
  • Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
  • Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
  • Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
  • Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne tikvice sa pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)
- Advertisement -