Posne toblerone

10371
- Advertisement -

Posne toblerone

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne toblerone:

  • 200 g posne čokolade za kuvanje,
  • 200 g posnog keksa,
  • 100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha,
  • 2 kašike meda,
  • 1 dl „koka-kole“,
  • 200 g šećera,
  • 150 g margarina.

Za glazuru:

  •  200 g posne čokolade,
  • 4 kašike ulja.

Posne toblerone se pripremaju na sledeći način:

  1. Trouglasti kalup za kolače obložite aluminijumskom folijom.
  2. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa je četkicom nanesite preko folije.
  3. Kada se čokolada malo stegne, nanesite drugi sloj i ponavljajte postupak dok ne potrošite otopljenu čokoladu.
  4. U šerpici zagrevajte margarin, čokoladu, med, šećer i „koka-kolu“, neprestano mešajte da se sve otopi i sklonite s vatre.
  5. Keks i lešnike (ili orahe) krupno sameljite ili iseckajte, dodajte u otopljenu masu, izmešajte i ohladite.
  6. Stavite u kalup obložen čokoladom, pokrijte krajevima folije i dobro ohladite.
  7. Pre sečenja toblerone prevrnite na dasku i pažljivo sklonite foliju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne toblerone
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)
- Advertisement -