- Advertisement -
Sastojci za posne toblerone:
- 200 g posne čokolade za kuvanje,
- 200 g posnog keksa,
- 100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha,
- 2 kašike meda,
- 1 dl „koka-kole“,
- 200 g šećera,
- 150 g margarina.
Za glazuru:
- 200 g posne čokolade,
- 4 kašike ulja.
Posne toblerone se pripremaju na sledeći način:
- Trouglasti kalup za kolače obložite aluminijumskom folijom.
- Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa je četkicom nanesite preko folije.
- Kada se čokolada malo stegne, nanesite drugi sloj i ponavljajte postupak dok ne potrošite otopljenu čokoladu.
- U šerpici zagrevajte margarin, čokoladu, med, šećer i „koka-kolu“, neprestano mešajte da se sve otopi i sklonite s vatre.
- Keks i lešnike (ili orahe) krupno sameljite ili iseckajte, dodajte u otopljenu masu, izmešajte i ohladite.
- Stavite u kalup obložen čokoladom, pokrijte krajevima folije i dobro ohladite.
- Pre sečenja toblerone prevrnite na dasku i pažljivo sklonite foliju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne toblerone
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -