Oslić očistiti i iseći na komade, staviti ga u posudu i preliti sokom od limuna, posoliti, pobiberiti i staviti 2 kašike maslinovog ulja, crni luk isečen na kolutove i iseckan beli luk.
Sve izmešati i ostaviti da odstoji sat vremena na hladnom mestu.
Krompir oguliti i iseći na kriške, ocediti ga i prebaciti u đuveč u koji ste prethodno stavili 2 kašike maslinovog ulja.
Posoliti ga, pobiberiti, staviti kašičicu kurkume u prahu i seckani ruzmarin, pa sve dobro izmešati.
Kolutove crnog luka staviti po krompiru, a preko toga poređati komade oslića.
Sve to preliti sa 1,5 dl belog vina, poklopiti i peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
Nakon toga skinuti poklopac i peći još 15 minuta da se jelo lepo zapeče.
Sastojci za zubatac sa prelivom od senfa:
1 kg zubaca,
umak od senfa,
sok od jednog limuna,
šolja sirćeta,
biber u zrnu,
veza zeleni za supu,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
so,
lorber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više