Pečena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku:

  • 4 pastrmke od po 300-400 g,
  • 3 lista žalfije,
  • peršun,
  • 2 čena belog luka,
  • 3/4 šolje suvog belog vina,
  • 1,5 limun,
  • 6 supenih kašika ulja,
  • so,
  • biber.

Pečena pastrmka se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti i oprati pastrmku.
  2. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber.
  3. Dobro izmešati.
  4. Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko dvadeset minuta.
  5. Kako pastrmka ne bi bilia suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
  6. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Pečena pastrmka
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4 Based on 7 Review(s)

Exit mobile version