Posne pečurke sa sosom od avokada se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte tiganj, dodajte pečurke prethodno uvaljane u so i biber, a pre stavljanja u tiganj smanjite temperaturu.
Dinstajte, promešajte i na kraju malo pojačajte vatru.
Sipajte belo vino i sačekajte da ispari.
Poklopite tiganj i ostavite na stranu.
Sos se sprema tako što zreli avokado očistite od kore, izgnječite ili stavite u blender s limunom, paradajz pireom, dodate crni luk, so, biber, ljutu papričicu i korijander po ukusu.
U blenderu izmutite masu da bude jednolična.
Jelo poslužite uz miks zelene salate sa maslinovim uljem i limunom.
Sastojci za Posne makarone sa spanaćem:
1/2 kg makarona,
1 kg spanaća,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
1 kašika celerovog lista,
1 stabljika celera, sitno iseckana,
1/2 šolje ulja,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više