Lisnati integralni štapići se pripremaju na sledeći način:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo u obliku lopte.
Umotati testo u foliju i ostaviti na hladno mesto 20-tak minuta.
Rastanjiti što je moguće više i premazati sa pola margarina, presaviti desnu i levu stranu do polovine, isto uraditi odozgo i odozdo i odložiti na hladno narednih 20-tak minuta.
Postupak ponoviti još jednom sa drugom polovinom margarina i opet staviti na hladno.
Sada testo rastanjiti, seći štapiće ili vaditi čašom, pa posuti susamom.
Sastojci za posni pasulj sa bundevom:500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),2 glavice crnog luka sitno seckanog,1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,3 čena belog luka sitno seckanog,200g očišćene bundeve isečene na manje komade,1 manji koren celera isečen na manje komade,1 kašičica soli,biber u zrnu (5-6 kom),1 list lovora,1 kašika slatke začinske paprike,svež peršun,½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više