Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:
Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
Isto, sa šargarepama, isekavši je na tanke kolutiće.
Ako je dan razrešenja na ulje, iseckani luk se proprži, ako je pak posan, luk samo omekša u toploj vodi.
Doda se pripremljeni krompir i šargarepa, posoli, poklopi i kuva na tihoj vatri.
Kada povrće omekša i supa se zgusne, posuda se izmakne na kraj šporeta i doda joj se sitno iseckan peršun i hilandarski origano.
Potrebno je:
1,2 kg različite očišćene morske ribe,
3 kašike brašna,
1 dl maslinovog ulja,
2 glavice luka,
5 čenova belog luka,
200 g paradajz pelata ili 2 kašike paradajz...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više