Ispržiti ga na jednoj kašici ulja. Kada postane staklast smanjiti vatru, dodati još jednu kašiku ulja i pržiti 15 minuta, dok ne dobije svetlobraon boju. Malo ga prohladiti.
Kvasac razmutiti u malo vode sa kašikom šećera, pa ostaviti da zapeni.
Narasli kvasac zamesiti sa ostatkom vode, brašnom, solju, biberom i dodati luk.
Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Oblikovati hleb po želji, pa ga ostaviti još 40 minuta da raste.
Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira: 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 450g očišćene bele bundeve, 100g praziluka, 30g mladog crnog luka, 3-4 čena belog luka, 400g očišćenog krompira, 60g šargarepe, so i mleveni crni biber, 1 kašičica suvog začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više