Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:
Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
Sastojci za posni kolač od oraha i jabuka:
šolja ulja,
1,5 šolje šećera,
1,5 šolje brašna,
4 - 5 većih kiselih jabuka, narendanih,
kašičica praška za pecivo,
kašika mrvica,
šolja mlevenih oraha,
šećer u prahu,
šolja seckanih oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više