Posna musaka od šampinjona se priprema na sledeći način:
Krompir se oljušti i isecka na kolutove, takođe i šargarepa, šampinjoni se iseckaju na malo deblje listove.
Zatim se ređa u tepsiju – krompir koji prekrije dno tepsije, zatim šampinjoni, šargarepa, između se pospe riža i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice.
Posoli se, pobiberi, prelije vočester sosom i zatim još jednom isto to se ponovi. Tako da bude dva reda u tepsiji.
Prekrije se folijom i peče se u rerni na 250 stepeni 35 minuta.
Kada je gotovo skine se folija i malo zapeče da gornji sloj bude hrskaviji.
Sastojci za posne mafine:
180 g brašna,
šoljica ulja,
100 g šećera,
vanil šećer,
prašak za pecivo,
60 g kakao praha,
40 g šećera u prahu,
100 g pekmeza, džema,
postan keks, u željenim količinama,
višnje, bilo koje drugo voće,
orasi.