Posna pogača sa tunjevinom

1872
- Advertisement -

Pogača sa tunjevinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom:

  • 500 g brašna,
  • 15 g kvasca,
  • 3,5 dl vode,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašičice soli,
  • 3 vezice mladog crnog luka,
  • 200 g crnih maslina,
  • 200 g tunjevine iz konzerve,
  • 6 koktel paradajza,
  • kašičica peršuna,
  • sok od pola limuna,
  • 3 kašičice maslinovog ulja.

Posna pogača sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. Umesiti tvrdo testo od brašna, kvasca razmućenog u nekoliko kašika mlake vode, soli, ulja  preostale količine vode.
  2. Oblikovati ga u loptu i ostaviti da odstoji sat vremena.
  3. Izmešati limunov sok, dve kašike maslinovog ulja i peršunov list, pa tom marinadom preliti tunjevinu i ostaviti 15 minuta.
  4. Testo podeliti na dva dela, oblikovati ga u tanke pogače koje se polože u prethodno podmazanu posudu za pečenje.
  5. Preko gornje površine rasporede se kolutovi mladog luka i preliju se uljem.
  6. Uz ivice pogače rasporede se masline i tunjevina, a u sredinu stavi koktel paradajz.
  7. Peći 25-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pogača sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -