Pripremljeno meso šarana iseći na kriške širine oko 2 cm.
Svaki komad uvaljati u mešavinu brašna sa mešavinom začina.
Po ukusu posoliti.
U vatrostalnu posudu uliti ulje, dodati nasečen crni luk i zagrejati u rerni na 180 stepeni, izvaditi na kratko i složiti panirane kriške tako da riba izgleda kao da je cela.
Vratiti u rernu i peći 30-45 minuta, dok šnicle ne dobiju zlatno rumenu koricu.
Po potrebi uliti malo vode ili belog vina.
Pred kraj pečenja dodati cele čenove belog luka.
Izvaditi i poslužiti iz posude u kojoj se peklo.
Između šnicli šarana staviti kriške limuna.
Poslužiti sa prženim krompirom ili prilogom po želji, dekorisano šargarepom, listovima mirođije i peršuna.
Sastojci za salatu od maslačka:
1/2 kg listova maslačka,
2 jabuke,
crveni luk,
1/2 šoljice tahinija,
1 šoljica (za kafu) sveže isceđenog soka od pomorandže,
1 kašika narendanog đumbira,
1/2 kašičice cimeta,
1/2 kašičice karija,
malo maslinovog ulja,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više