Zeljanik sa kukuruznim brašnom se priprema na sledeći način:
Zamesiti testo od kukuruznog brašna, praška za pecivo, vode, malo soli i ulja.
Polovinu testa sipati u uljem namazan kalup i poravnati površinski sloj.
Očišćeno zelje, koprivu ili spanać, oprati, iseckati i propržiti na zagrejanom ulju koliko je potrebno.
Po ukusu posoliti, skloniti sa ringle i odmah rasporediti po poravnatom kukuruznom testu.
Preliti drugom polovinom smese od kukuruznog brašna, poravnati i peći u zagrejanoj rerni, na umerenoj temperaturi, dok se ivice proje ne počnu odvajati od stranica kalupa.
Sastojci za posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom:
2 srednje velike tikvice,
1 šolja brašna (može biti integralno ili korišćeno brašno od leblebija za dodatnu posnost),
1 šolja prezli (koristite posne prezle),
so i biber po ukusu,
1 kašičica belog luka u prahu,
1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono),
Biljno ulje za prženje,
1 konzerva leblebija,
2 kašike tahinija (sezamovog putera),
2 kašike maslinovog ulja,
1 limun,
1 čen belog luka,
Malo svežeg peršuna ili nane za garnituru (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više