U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, orahe, urme, suvo grožđe, rendanu koru od limuna i pomorandže, sodu bikarbonu, cimet i džem od kajsija koji ste prethodno razredili s nekoliko kašika mlake vode.
Sve dobro izmešajte, sipajte sok od pomorandže i ostatak vode, preručite testo u pek-papirom okrugli kalup, poravnajte kašikom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kolač izvadite iz rerne, premažite džemom i pecite još 5-10 minuta.
Ohlađen kolač isecite na kriške, pospite mlevenim orasima i servirajte sa kafom ili toplim kakaom.
Sastojci za posnu musaku od bundeve:
1 srednja bundeva,
2 srednja krompira,
1 šolja posnog sojinog mesa (naseckanog),
1 crni luk (sitno iseckan),
2 čena belog luka (sitno iseckana),
2 paradajza (iseckana),
1 šolja paradajz sosa,
1 kašika maslinovog ulja,
so, biber, origano, suvi začin po ukusu,
2 šolje posnog bešamela (npr. od sojinog mleka i brašna),
1/2 šolje posnog rendanog sira.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više