posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
500 g šampinjona,
2 tunjevine,
500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
čaša sojinog mleka,
120 g margarina,
3 kašike brašna,
2 kašike griza,
400 g biljnog sira,
origano,
začini po želji,
kečap.
Posne lazanje se pripremaju na sledeći način:
Napravite bešamel sos tako što ćete istopiti margarin na šporetu, pa dodati griz i brašno, a onda origano i 200 g narendanog biljnog sira. U sos dodati začine.
Napravite paral sos tako što ćete u šerpi sa malo ulja dinstati šampinjone, pa dodati tunjevinu i paradajiz sos.
Mutiti još nekoliko minuta, pa skinuti sa vatre.
Vatrostalnu činiju premazati bešamel sosom, pa staviti kore.
Redjati ovim redosledom: kora – bešamel sos – paral sos – kora i sve tako dok se ne utrosi materijal.
Poslednji treba da bude paral sos i preko njega 200 g narendanog sira, pa ukrasiti kečapom.
Sastojci za posnu snikers tortu:
Za koru I i III (mere za jednu koru):
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja.
Za koru II:
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 rebra posne čokolade.