Posne lazanje sa tunjevinom

Posne lazanje

Advertisement

Sastojci za posne lazanje:

  • posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
  • 500 g šampinjona,
  • 2 tunjevine,
  • 500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
  • čaša sojinog mleka,
  • 120 g margarina,
  • 3 kašike brašna,
  • 2 kašike griza,
  • 400 g biljnog sira,
  • origano,
  • začini po želji,
  • kečap.

Posne lazanje se pripremaju na sledeći način:

  1. Napravite bešamel sos tako što ćete istopiti margarin na šporetu, pa dodati griz i brašno, a onda origano i 200 g narendanog biljnog sira. U sos dodati začine.
  2. Napravite paral sos tako što ćete u šerpi sa malo ulja dinstati šampinjone, pa dodati tunjevinu i paradajiz sos.
  3. Mutiti još nekoliko minuta, pa skinuti sa vatre.
  4. Vatrostalnu činiju premazati bešamel sosom, pa staviti kore.
  5. Redjati ovim redosledom: kora – bešamel sos – paral sos – kora i sve tako dok se ne utrosi materijal.
  6. Poslednji treba da bude paral sos i preko njega 200 g narendanog sira, pa ukrasiti kečapom.
  7. Peći na 220 stepeni oko 40 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa tunjevinom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 18 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares