Posni špageti sa aromatičnim biljem se pripremaju na sledeći način:
Stavite da provri mnogo vode (testo se uvek bolje kuva u dosta vode).
Posolite vodu tek kada provri, pa sipajte testeninu i promešajte.
U međuvremenu oljuštite beli luk i isitnite ga u secku, dodajte začine i papričicu i još sitnite.
Zagrejte ulje u tiganju dovoljno širokom da u njega stanu i špageti i začini.
Sipajte začine na ulje tek da osete vatru na samo 30 sekundi.
Uzmite pola kutlače vode u kojoj se kuva testo i dodajte začinima. Mešajte varjačom dok ne ispari.
Procedite testo kuvano al dente i sipajte ga u tiganj, pošto ste pojačali vatru.
Upotrebite mašice za špagete da bi ste ih promešali, podižući ih i mešajući da bi dobro upili sok.
Začinite struganim biljnim sirom i poslužite.
Ovo je jednostavno jelo bogato mirisima, koje nikada neće razočarati. Savet: u nekim prodavnicama možete da nađete već spremnu mešavinu začinskog bilja. Onda je priprema ovog jela još jednostavnija i brža.
Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom:250g šampinjona,2 kašike margarina,1 manja glavica crnog luka,kašika brašna,2dl belog vina,1 čen belog luka,so,biber,peršunov list.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više