Posne kuglice od šargarepe i keksa se pripremaju na sledeći način:
Šargarepu oljuštite i sitno izrendajte.
Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte.
Ukoliko je smesa previše lepljiva, stavite još keksa.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha, poređajte u papirne korpice i ukrasite po želji: uvaljajte ih u mlevene orahe, kokos, keks ili prelijte otopljenom čokoladom.
Sastojci za posnu supu od pečenih paprika:
4 crvene paprike,
1 šargarepa,
1 krompir,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 kašika maslinovog ulja,
1 litar povrćnog bujona (može se koristiti kocka za bujon),
so i biber po ukusu,
sveži peršun za garnituru (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više