Posna kapri torta

4754
- Advertisement -

Posna kapri torta

Sastojci za posnu kapri tortu:

  • 500 g jagoda,
  • 300 g posne čokolade,
  • 6 pudinga od vanile,
  • 800 g posnog keksa (recimo banini gustav),
  • 1,5 l soka od pomorandže,
  • 250 g posnog margarina,
  • 6 kašika kristal šećera + 250 g kristal šećera,
  • 100 g šećera u prahu,
  • posni šlag,
  • 4 kašike ulja.

Posna kapri torta se priprema na sledeći način:

  1. U litru soka od pomorandže staviti 6 kašika kristal šećera da provri, a zatim dodati 4 pudinga od vanile koji smo prethodno umešali sa 200 ml soka od pomorandže. Skuvati fil, pa ostaviti da se ohladi.
  2. Izmiksati margarin i šećer u prahu pa ih dodati u prethodno skuvan i ohlađen fil i sve dobro umutiti.
  3. U 300 ml vode dodati pola kilograma jagoda, dodati 250 g kristal šećera i kuvati oko 10 minuta.
  4. Kada je kuvanje pri kraju, propasirati jagode gnječilicom za krompir.
  5. Preostala 2 pudinga od vanile umešati sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil, pa ga ostaviti da se ohladi
  6. Fil umutiti mikserom, jer će se tako jagode još bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
  7. Na tacnu za tortu složiti posni keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok od pomorandže.
  8. Tako složen keks premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem.
  9. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolada stegne, a zatim preko stegnute čokolade premazati trećinu žutog fila, a onda i trećinu fila od jagoda.
  10. Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i filom od jagoda. Isti postupak ponoviti i treći put, a tortu završiti keksom i posnim šlagom.
  11. Tortu možete dekorisati celim ili polovinama jagoda.
  12. Kapri tortu ostaviti u frižider da prenoći, kako bi se stegla. Prijatno.

Recept poslala Mirjana Dudarin

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kapri torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 73 Review(s)
- Advertisement -