300 g posnog keksa (posni petit beurre) ili piškota.
Za prvi fil:
1 l fante (ili drugi gazirani sok od pomorandže),
5 kašika šećera,
250 g margarina,
5 kašika prah šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
3 veće banane.
Za drugi fil:
250 g margarina,
300 g mlevenog posnog plazma keksa,
50 ml soka od pomorandže,
6 kašika prah šećera,
1 konzerva ananasa.
Potrebno je još:
100 ml soka od pomorandže,
šlag,
kisela voda.
San snova posna torta se priprema na sledeći način:
Prvi fil se pravi na sledeći način: šećer pomešati sa pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti. Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu s pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati). Pomešati s umućenim margarinom i šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.
Drugi fil se pravi na sledeći način: umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni plazma keks i sve dobro izjednačiti.
Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.
Preko naneti polovinu prvog fila i poređati ananas.
Preko ananasa naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove.
Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.
Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže.
Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.
Umutiti šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.
Sastojci za posnu čorbu od brokolija:
300 g brokolija,
1 glavica crnog luka,
2 kasike ulja,
2 kasike griza,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više