Vegetarijanski sladoled

716
- Advertisement -

Vegetarijanski sladoled

Sastojci za vegetarijanski sladoled:

  • 1 šolja sojinog mleka,
  • 350 g tvrdog tofua, s malo masnoće,
  • 2  kivija,
  • 4 kesice zelenog čaja,
  • 200 ml meda,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile.

Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:

  1. Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
  2. Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
  3. Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
  4. Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
  5. Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Vegetarijanski sladoled
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -