Vegetarijanski sladoled se priprema na sledeći način:
Sojino mleko i zeleni čaj stavimo u posudu da uvri. Kad uvri, mešajući lagano kuvamo još 5 minuta.
Oprezno izvadimo kesice od čaja i ostavimo čaj oko 30 minuta da se rashladi.
Tečnost prespemo u mericu pa štapnim mikserom izmešamo sojino mleko sa zelenim čajem, med, tofu, ekstrakt vanile, kivi (oguljen i izrezan na kriške) i po želji obojimo zelenom bojom koja se koristi u kulinarstvu. Mešamo dok smesa ne postane glatka.
Smesu preručimo u posudu za zamrzavanje koju pokrijemo i zamrznemo na 5-6 sati, da očvrsne.
Pre posluživanja ukrasimo sveže umućenim posnim šlagom na bazi vode i posipamo mrvicama čokolade.
Sastojci za posnu pizzu:
Za testo:
450 g brašna,
280 ml vode,
70 ml ulja,
1/2 kockice kvasca,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica šećera.
Za fil:
2 kašike kečapa,
2 kašike ajvara,
100 g maslinki,
100 g šampinjona,
1/2 glavice crnog luka,
3 veća kisela krastavčića,
1 manja, sveža paprika,
50 g kukuruza šećerca,
2 veće konzerve tunjevine u komadima,
300 g biljnog kačkavalja,
1 kesica origana.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više