Za testo izgnječite sve sastojke, dodajte malo neskafea i formirajte kuglice.
Svaku kuglicu razvaljajte u kraći valjčić, oblikujte prvo kao elipsu, a potom nožem u sredini napravite usek tako da liči na zrno kafe.
Pomešajte kakao sa šećerom u prahu, pa svako zrno uvaljajte u ovu mešavinu ili rastopite posnu čokoladu za kuvanje, pa svako moka zrno potopite i izvadite da se ohladi.
Sastojci za posne krofne:
40 g kvasca,
7-8 kocki šećera,
pola litre mlake vode,
1 šoljica ulja,
kora od jednog limuna,
brašno po potrebi (oko 1 kg),
šećer u prahu ili vanilin šećer,
so,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više