U pola litre vode izmutiti puding i šećer, a zatim dodati u preostalu vodu i kuvati dok se ne zgusne.
U vruću masu ubaciti margarin i mešati dok se potpuno ne otopi i sjedini.
Masu podeliti na tri jednaka djela, pa u prvi deo umutiti vanil šećer i mleveni keks. U drugi deo umutiti vanil šećer i kokosovo brašno. U treći deo umutiti vanil šećer i mlevene orahe.
U kalup za tortu ređati slojeve po redu kako je napisano.
Za glazuru istopiti posnu čokoladu sa malo ulja pa premazati preko torte.
Posna torta za Novu godinu se priprema na sledeći način:
500 g jabuka,
10 kom šljiva iz slatka,
500 g kristal šećera,
3 velike kašike slatka od šumskih jagoda,
10 kom kajsija iz slatka,
8 breskvi iz slatka,
4 velike kašike slatka od malina,
250 g seckanog badema,
3 kašičice sitno seckane kore od pomorandže,
oblande.