Kašasti sok od krušaka se priprema na sledeći način:
Dobro operite kruške, oljuštite ih i isecite na kockice pa stavite u duboku šerpu.
Nalijte kruške vodom i stavite na šporet da se kuvaju. Kuvajte ih dok dobro ne omekšaju.
Kada su kruške kuvane izmiksajte ih blenderom ili štapnim mikserom pa dodajte šećer.
Promešajte smesu i iscedite sok od 2 limuna.
Vratite na šporet i kuvajte još desetak minuta.
U zagrejane flaše sipajte vruć sok od krušaka, dobro ih zatvorite (celofan i čep), umotajte ih u ćebe da se polako ohlade, pa ih odložite na tamno i hladno mesto.
Po želji možete praviti manju ili veću količinu, sastojke računajte proporcionalno.
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu:
250 g kuvane pšenice,
7,5 dl vode,
250 g rendanog celera,
1/2 kg nakiselih jabuka,
pola šolje iseckane sveže nane,
manja glavica sitno sečenog crnog luka.
Vinegret (preliv):
2 kašike ulja,
3 kašike jabukovog sirćeta,
2 kašike soka od jabuka,
kašika meda,
2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više