Kašasti sok od krušaka se priprema na sledeći način:
Dobro operite kruške, oljuštite ih i isecite na kockice pa stavite u duboku šerpu.
Nalijte kruške vodom i stavite na šporet da se kuvaju. Kuvajte ih dok dobro ne omekšaju.
Kada su kruške kuvane izmiksajte ih blenderom ili štapnim mikserom pa dodajte šećer.
Promešajte smesu i iscedite sok od 2 limuna.
Vratite na šporet i kuvajte još desetak minuta.
U zagrejane flaše sipajte vruć sok od krušaka, dobro ih zatvorite (celofan i čep), umotajte ih u ćebe da se polako ohlade, pa ih odložite na tamno i hladno mesto.
Po želji možete praviti manju ili veću količinu, sastojke računajte proporcionalno.
Sastojci za posni paprikaš od mešane ribe:
1 kg bele ribe,
1 kg plave ribe,
500 g crnog luka,
10 suvih šljiva,
1 veza peršuna,
1/2 kuvanog paradajza,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više