U manju šerpicu sipati 250 ml vode sa šećerom pa pustiti da provri dok se šećer ne otopi.
Ohladiti na sobnoj temperaturi, poklopiti pa staviti u frižider da se dobro ohladi.
Očistiti mango i iseći na sitnije komade, pa sa štapnim mikserom ili u blenderu samleti da dobijete pulpu.
Zatim procediti da odstranite vlakna iz manga (kome ne smetaju vlakna može da preskoči ovaj korak).
Limun iscediti pa odstraniti sve semenke, ali ostavite pulpu.
U veći bokal sipati ohladjđeni sirup od šećera, izmiksani mango, sok i pulpu od limuna i ostatak vode (1 l i 750 ml) i sve dobro promešati i odmah posluziti.
Sastojci za posne embargo kocke:
1 kesica cimeta,
1 kesica vanilin šećera,
1 kesica praška za pecivo,
1 čaša iseckanih oraha,
1/2 čase ulja,
2 čase brašna,
1 čaša vode,
1 čaša sećera,
1 kašika kakaoa,
3 kašike pekmeza.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više