Sirup za domaći sok od šargarepe se priprema na sledeći način:
Šargarepu očistite, dobro operite i iscedite sok u sokovniku.
U slučaju da nemate sokovnik izrendajte je na sitno rende.
U posudu sa vodom, ulijte ceđeni sok od šargarepe, kao i suvi ostatak koji je ostao posle ceđenja, isedite svih 6 limunova i ostavite da odstoi u frižideru 24h.
Posle 24 h sok procedite dva puta kroz gazu i dodajte šećer. Šećer se dodaje u razmeri 1 kg šećera na 1,5 l soka.
Sok sipajte u čiste staklene flaše i čuvajte na hladnom mestu.
Sastojci za posnu pogaču od soje:
50 g sojinog brašna,
400 g belog brašna,
1,5 dl mlake vode,
2 kašike ulja,
20 g kvasca,
susam,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više