Sastojci za posne šnicle od pirinča sa umakom od pečuraka:
šolja od 200 ml pirinča,
2+2 kašike brašna,
biber,
so,
ulje,
2 kašike suvih pečuraka.
Posne šnicle od pirinča sa umakom od pečuraka se pripremaju na sledeći način:
Šolju pirinča očistiti, oprati, skuvati, ohladiti i izmešati sa jednom punom kašikom brašna.
Dodati malo bibera i soli, pa od dobijene mase praviti šnicle i svaku uvaljati u brašno (otprilike 2 kašike).
U šerpu sipati ulje, dobro ga zagrejati, pa pržiti napravljene šnicle.
Služiti ih sa umakom od suvih pečuraka koji se priprema tako što 2 kašike suvih pečuraka treba dobro oprati i skuvati u slanoj vodi. Iseći ih na tanke rezance, malo propržiti na ulju, dodati pečurkama kašiku brašna i posoliti po ukusu.
Šnicle od pirinča poređati na tanjir pa ih preliti dobijenim umakom od pečuraka.
Sastojci za tuna bagete:
pola baget hleba,
1 konzerva tunjevine,
nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa,
1 crvena paprika,
100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog,
sir od soje,
po želji seckani mladi luk.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više