mašina za mlevenje mesa ili neki čvršći, kvalitetniji blender (kod mene bolje ispadne sa mašinom za mlevenje mesa),
1 pamučna pelena,
1 krpa (takođe može pamučna pelena, ali da je mnogo gušća nego obična pamučna pelena).
Sojino mleko se priprema na sledeći način:
U jednu posudu staviti 100 g soje u zrnu, preliti je sa pola litre vode i ostaviti preko noći da se nakisne.
Ujutro (ili kada budete imali vremena) procedite soju i sameljite je (kada se melje preko mašine za mlevenje mesa, dobije se za oko 50% više tofu sira nego kada se samelje na blenderu. Sve zavisi od tog koliko će je blender dobro samleti – što sitnije, to bolje).
Samlevenu soju stavite u šerpu, sipajte litar vode i kuvajte je dok ne proključa.
Kada proključa, skinite šerpu sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Nakon toga uzmite drugu šerpu, u nju stavite pamučne pelene (one ređe) kroz koje ćete procediti ovo sojino mleko. Kada ste dobro iscedili mleko, stavite na stranu ono suvo što je ostalo.
Sastojci za posni bakalar sa krompirom i prezlama:500g osušenog kuvanog i očIšćenog bakalara, ili 1 kg oslića,500g obarenog krompira u ljusci,200ml maslinovog ulja,1 veza sitno isečeno peršunovo lišće,6 čenova belog luka,5 kašika bezglutenakih prezli,biber,so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više