Zapečen pasulj sa povrćem se priprema na sledeći način:
Pasulj očistiti, oprati, kuvati i kada je mekan ocediti ga.
Crni luk iseći na sitne kocke, praziluk očistiti, oprati i iseći na kolutove, a paprike očistiti od semenki i preseći na 4 dela.
Ulje zagrejati, dodati luk, malo ga prodinstati, zatim dodati praziluk i paprike.
Sve dinstati dok ne omekša.
Vatrostalni sud (ili dugački zemljani sud) premazati uljem, staviti malo pasulja, zatim složiti dinstano povrće, posoliti ga i pobiberiti, dodati preostali pasulj, posuti ga sa malo začina od povrća i ponovo pobiberiti.
Na vrh pasulja složiti kolutove opranog i oljuštenog paradajza, posoliti ga i pobiberiti, doliti vode od pasulja (u kojoj se kuvao) i peći u pećnisi dok voda ne uvri.
Pred kraj pečenja pasulj posuti peršunovim lišćem.
Sastojci za posnu voćnu toru:
1,2 l gustog soka od jagode,
3 kesice pudinga od jagode,
1 kg posnog mlevenog keksa,
250 g margarina,
150 g šećera u prahu,
300 g zamrznutih jagoda,
3 kesice pudinga od karamele,
1 l vode,
2 kesice biljnog šlaga.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više