Posne kuglice od dunja i jabuka se pripremaju na sledeći način:
U šerpu staviti dunje i jabuke (oprane, očišćene, oljuštene i izrendane) i šećer i na umerenoj temperaturi pa kuvati uz stalno mešanje.
Kada masa bude gusta, varjača ostavlja trag po dnu šerpe i tečnost uvri, skloniti sa ringle i ohladiti.
Od hladne mase vlažnim rukama oblikovati kuglice, uvaljati ih u kristal šećer, zabosti u svaku po jedan badem, stavljati u papirne korpice i ostaviti da se stegnu.
Sastojci za posnu musaku sa boranijom:
500g boranije,
4 krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 šolja pasiranog paradajza,
1 šolja pirinča,
2 šolje vode,
so, biber, suvi začin po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više