Turšija Autor: Recept - 19/09/2016 6397 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za turšiju: 4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike), 3 l vode, 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog, 120 g soli, 150 g šećera, 1/2 kesice vinobrana, 3-4 lista lovora, 1 ren, biber u zrnu. Turšija se priprema na sledeći način: Očistite i operite povrće. Kupus isecite na četvrtine, a karfiol odvojite na cvetove. Ren oljuštite i isecite na štapiće. Promešajte vodu, sirće, šećer i so i mešajte dok se šećer i so ne istope. Povrće složite u tegle ili u bure, pa dodajte ren, lovor i biber u zrnu. Prelijte povrće presolcem i prekrijte plastičnom mrežicom. Dobro zatvorite i konzumirajte nakon 30-40 dana. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Turšija Objavljen: 2016-09-19Vreme za pripremu: 3HProsečna ocena: 4 Based on 10 Review(s) - Advertisement -