Fileti brancina sa pomorandžom i limunom

1053
- Advertisement -

Fileti brancina sa pomorandžom i limetom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:

  • 4 fileta brancina,
  • 1 beli deo struka praziluka,
  • 2 zelena limuna,
  • 2 pomorandže,
  • 2 struka mladog luka,
  • 60 g posnog margarina,
  • 100 ml riblje čorbe,
  • 1 kašičica iseckanog vlašca,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • biber.

Fileti brancina sa pomorandžom i limunom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 210 stepeni.
  2. Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
  3. Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
  4. U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
  5. Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
  6. Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
  7. Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
  8. Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
  9. Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
  10. Poslužite uz bareni pirinač ili krompir.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Fileti brancina sa pomorandžom i limetom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -