Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Fileti brancina sa pomorandžom i limunom se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 210 stepeni.
Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
Za paradajz punjen rižotom i pasuljem potrebno je: 250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250 ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više